אנשים רבים תוהים האם סוכר חום באמת יותר בריא מסוכר לבן?
התשובה: לא נכון. אם עד היום חשבתם שסוכר חום בריא יותר ובחרתם להמתיק איתו את הקפה או התה טעות בידיכם!
- הסוכר הלבן מופק מקנה סוכר או או סלק סוכר והוא מורכב מ-2 מולקולות של סוכר פשוט(פחמימות).
- כמות הוויטמינים והמינרלים בסוכר זניחה, הוא ללא שומן, סיבים וכולסטרול כמובן.
- בדיוק כמו סוכר לבן, סוכר חום גורם לעודף משקל, סוכרת ועששת בשיניים.
- הסוכר החום עובר תהליך זיקוק (ניקוי) אחד פחות מהסוכר הלבן, ככל שהסוכר עובר יותר תהליכי זיקוק כך הגרגירים נהיים בהירים יותר.
- הציפוי במולסה הוא זה שנותן לגרגירי הסוכר את צבעם החום כהה למי שקונה את הגרגרים הכהים יותר
- זכרו: ישנם שלל שמות שונים לסוכר ותחליפיו דקסטרוזה, פרוקטוזה, קרמל, דבש, סוכרוז, סוכר ענבים, סוכר תמרים, דקסטרין, מלטודקסטרין, סירופ תירס עשיר בפרוקטוז, סירופ מייפל, אגבה.
- אז אם אחד מאלו מופיעים ברשימת המרכיבים של המוצר שאתם קונים תחשבו פעמיים האם כדאי לרכוש או להחזירו למדף.
**מטופלי סוכרת, מומלץ להימנע ככל שניתן מאכילת מאכלים ושתיית משקאות ממותקים המכילים סוכר ודומיו, אלו מעלים את רמת הסוכר בדם ועשויים להחמיר את סיבוכי הסוכרת.