אופן הכנה
1. חממו תנור ל-180 מעלות.
2. המיסו את השוקולד המריר במיקרוגל יחד עם החלב ( בכל פעם מעט זמן עד להמסה מלאה אך לא לרתיחה)
3. צננו מעט את תערובת השוקולד. הוסיפו את החלמונים וערבבו לעיסה אחידה.
4. הקציפו את החלבונים
5. הוסיפו בתנועות קיפול את הקצף לתוך תערובת השוקולד וערבבו עד לאיחוד.
6. שמנו את התבנית בחמאה, שפכו לתבנית העגולה בקוטר של 22/24 והכניסו לתנור בחום של 180 מעלות 20- 25 דקות בלבד.
7. העוגה מוכנה כאשר חלקה העליון שחום ויציב.
8. צננו את העוגה.
9. ניתן להכין ציפוי: המיסו 100 גרם שוקולד מריר+ ½ כוס חלב בפולסים קצרים במיקרוגל. מרחו שכבה דקה מעל העוגה וצננו.
רכיבים
● 200 גרם שוקולד מריר (לפחות 60% קקאו)
● ½ כוס חלב
● 5 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
● ½ כוס תחליף כמו סוכר (לא חובה)
● לציפוי: 100 גרם שוקולד מריר + ½ כוס חלב
ערכים תזונתיים
■ 170 קלוריות
■ 8 גרם פחמימה
■ 5 גרם חלבון
■ 11 גרם שומן
מתכונים נוספים

עוגת שוקולד ללא קמח (12 מנות)
עוגת שוקולד ללא קמח מתכון ל 12 מנות אופן הכנה 1. חממו תנור ל-180 מעלות. 2. המיסו את השוקולד המריר במיקרוגל יחד עם החלב (

עוגת גבינה אפויה דלת פחמימות (12 מנות)
עוגת גבינה אפויה דלת פחמימות (12 מנות) אופן הכנה 1. חממו תנור ל-170 מעלות 2. ערבבו בקערה או במיקסר: גבינות, יוגורט, לימון וגרידת לימון, קורנפלור,

סלט שורשים – סלק, גזר וקולורבי (עבור 6 מנות)
סלט שורשים – סלק, גזר וקולורבי (עבור 6 מנות) אופן הכנה 1. חתכו את כל הירקות למקלות דקים. 2. ערבבו את כל הירקות בקערה. 3.